Σάββατο 17 Απριλίου 2010

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ Ή ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ?

Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας ζητήσαμε επανειλημμένα από την Δημοτική Αρχή να μας ενημερώσει για τον ακριβή αριθμό των ιδιοκτησιών με άγνωστους ιδιοκτήτες και την πρόθεσή της να τα διεκδικήσει προς όφελος της ανάπτυξης της πόλης μας, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να λάβουμε οποιαδήποτε απάντηση στο αίτημά μας αυτό.
Σε σχετική δική μας ερώτηση στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε της Νίκαιας ανακαλύψαμε ότι τα ακίνητα αυτά που είναι εγγεγραμμένα και παραμένουν αζήτητα είναι 1.200 (αντί των 850 που αρχικά πιστεύαμε), βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης και κινδυνεύουν να περιέλθουν στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου αντί για το Δήμο μας, στην επικράτεια του οποίου ευρίσκονται. Το γεγονός αυτό επισημάναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ζητήσαμε να προβεί η Δημοτική Αρχή άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προς κατοχύρωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος αυτών στο Δήμο. Δυστυχώς καμία ενέργεια μέχρι σήμερα δεν έγινε προς αυτή την κατεύθυνση στερώντας με τον τρόπο αυτό από τους κατοίκους τη δυνατότητα να έχουν χώρους πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού κ.α που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους.
Καταγγέλλουμε την Δημοτική Αρχή για την αναλγησία που επιδεικνύει προς τους κατοίκους, την αδιαφορία για την βελτίωση του περιβάλλοντος της πόλης μας και την ανικανότητα να χειρισθεί και να φέρει σε πέρας την διεκδίκηση των ακινήτων και την αύξηση της δημοτικής περιουσίας προς όφελος της ανάπτυξης της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου